コーディリエラ地方のコーヒーの紹介

 

フィリピン・ルソン島北部山岳地方のコーヒーについての基本情報を紹介します。

コーディリエラ・コーヒーの歴史

コーディリエラ地方にどのようにしてコーヒーが伝搬したかについて、フィリピン大学デリマン校で大学院に籍を置き、修士論文のんためにおもににサガダ・コーヒーについて調査した中村みどりさんの調査などを参考に、在バギオのライター、マウリス・マラネスがまとめたものです。



History of Coffee in the Cordillera

Maurice Malanes, Midori Nakamura and John Tacloy

 

Coffee was believed to have been introduced in the Philippines by the Spaniards.

 

A Franciscan friar brought to the Philippines 3 gantas of coffee beans via a Mexico-Manila galleon voyage in the 1740s, and planted them somewhere in Manila. Upon his death, his servant boy dug-up the coffee plants and planted them in his father's land in Pinagtongolan, Lipa, Batangas.



コーディリエラ地方のコーヒー・カルチャー

コーディリエラ地方の先住民族の人たちにとってコーヒーはどんな存在であったかを簡単に紹介しています。在バギオのライター、マウリス・マラネスの調査です。



Sipping Culture

by Maurice Malanes

Coffee is connected to the daily lives of local people. Coffee, a valuable cash crop, used to be mostly drunk among old folks, not by children. Children were told by adults that drinking coffee dulled their brains.